Posted by & filed under Costa del Sol News, Holidays, New developments, News, Porperty Management Services.

Er zijn maar weinig plaatsen die bij het horen van de naam zo’n diverse beelden oproepen als de Costa del Sol.

Marbella remains one of Europe’s go-to destinations for the rich and famous. But what is this place called Marbella in Spain about and what do we know.

Er zijn maar weinig plaatsen die bij het horen van de naam zo’n diverse beelden oproepen als de Costa del Sol. Marbella blijft een van de favoriete Europese bestemmingen voor de rijken en bekenden. Maar waar gaat het over als we spreken over Marbella in Spanje?

 

We willen u een overzicht geven dat u zeker zal interesseren en u een beter inzicht zal geven in Marbella en meer in het algemeen in Spanje. Van de economie van Spanje, tot vastgoedbeleggingen en andere cijfers, tot de geschiedenis van Marbella en wat nu juist zovelen aantrekt om naar de prachtige Spaanse kustlijn aan de Costa del Sol te komen.
Spanje staat op de dertiende plaats van de grootste economie ter wereld en als een van de grootste in de wereld op het gebied van koopkracht. Met een bevolking van 46 miljoen mensen is het de op vier na grootste economie van Europa, na Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk. Spanje heeft een kapitalistische gemengde economie die bestaat uit productie, textiel, farmaceutica, schoenen, chemicaliën en een bloeiende toeristische industrie. Spanje is de grootste exporteur van olijfolie ter wereld en heeft in 2018 een jaarlijkse groei van het BBP van 2,5 % geboekt en blijkt verrassend goed bestand tegen de wereldwijde vertraging. Dit wordt gevoed door de stijging van de export en de toename van de consumentenbestedingen.

Spanje is het op één na meest bezochte land ter wereld, na Frankrijk, dat zelfs de Verenigde Staten overtreft. 82 miljoen mensen bezochten Spanje in 2018 en gaven een overweldigend bedrag van 90 miljard euro uit. Nemen we Malaga, welke 19 miljoen bezoekers ontving. De internationale luchthaven van Malaga heeft dan ook directe vluchten van en naar meer dan 131 bestemmingen over de hele wereld. Dit maakt de Costa Del Sol vlot bereikbaar.

 

Marbella beschikt over het nieuwste moderne regionale ziekenhuis met goed uitgeruste en goed bemande diensten. Particuliere medische hulp en de Spaanse sociale medische hulp is beschikbaar voor niet-EU-burgers. De gezondheidszorg in Spanje is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie als 7e in de wereld gekozen.

De Costa del Sol was vroeger gekend als een rustig en gezellig Spaans stadje. In 1950 was het de Oostenrijkse Prins Alfonse die zorgde voor de oprichting van Marbella. Hij toverde de toenmalige olijf- en vijgenboerderij om in de nu wereldberoemde Marbella Club. Door zijn invloed en drang naar luxe trokken vroege Hollywood beroemdheden en koninklijke families van over de hele wereld naar de Costa del Sol, welke enkel maar is toegenomen door de jaren met behoud van zijn charme. Met de nieuwe ontwikkeling vorig jaar van het Nobu Hotel in Marbella, in combinatie met het Starwood ¨W¨ Hotel en de laatste ontwikkeling van het Four Season Hotel zorgt dit voor vuurwerk. Zo ontbreekt het niet aan tal van unieke feesten die zich laten uitrollen met de prachtige mediterrane oceaan en lange uitgestrekte gouden kustlijnen als decor. Maar vergeten we ook niet de 80 golfbanen die voor eenzelfde spectaculaire feestsetting zorgen. Wie wil nu geen deel uitmaken van de pracht van de Costa del Sol, die keer op keer moeiteloos blijft verassen.

De vastgoedmarkt in Marbella, vaak aangeduid als de ´residentiële toeristische markt´, kent veel bezoekers op zoek naar een tweede huis om te genieten van de lange zomerdagen en het jaarlange zonnige klimaat. De Costa del Sol laat niet alleen een positieve jaar-op-jaar groei zien, maar trekt ook zelfverzekerde vastgoedinvesteerders aan, die zien dat het rendement op hun investeringen de verwachtingen overtreft.

 

Groot vertrouwen in gerenoveerde woningen in de ultieme topgebieden blijft de marktprijzen leiden. Een recente renovatie van een appartement op toplocatie in Marbella werd oorspronkelijk aangeboden voor 1,7 miljoen euro in de zomer van 2018. Na hoogwaardige renovatie met afwerking van topkwaliteit en met aandacht voor alle details van de renovatie, werd het appartement in 2019 voor 3 miljoen euro verkocht. Dit maakt dat prijs per vierkante meter van 11000€/m² pre renovatie naar 19000€/m² na renovatie steeg. Dit zien we vooral in regio’s met weinig aanbod maar grote vraag.

We zien ook een gestage toename van de aankoop van onroerend goed voor een budget van meer dan 4 miljoen euro.

2016 – Ongeveer 20 -25 objecten werden verkocht voor meer dan 4 miljoen euro.

2017- 40-45 verkochte eigendommen voor meer dan 4 miljoen euro

2018 – 60-65 verkochte eigendommen voor meer dan 4 miljoen euro

De belangrijkste gebieden die bijdroegen aan deze beweging waren Marbella, Benahavis en La Zagaleta.

 

Over de hele lijn zijn de verkoopvolumes aan de Costa del Sol over de laatste 5 jaar stabiel gebleven. Engeland is nog steeds de grootste markt, maar ook België, Zweden, Duitsland en Frankrijk dragen daaraan bij. Het is een bestemming die tegemoetkomt aan de wensen en behoeften van zowel gezinnen, koppels, en zelfs alleenstaanden die op zoek zijn naar goed weer, strand, golfbanen, restaurants en winkels op. 2019 volgt ook erg positief in termen van groei en we zijn ervan overtuigd dat we de groei van 10 % in 2018 zullen overtreffen.

Nieuwe ontwikkelingen hebben hier in Marbella een populaire groei doorgemaakt en met een herziening van de wetgeving en strenge criteria verwijderen we de reserves van de vorige koper. Alle nieuwbouwprojecten moeten volgens de wet een garantie van 10 jaar op de bouw hebben en de ontwikkeling moet door de bank worden gegarandeerd. Om de koper te beschermen tot de oplevering en om de annulatie van de verkoop, voor welke reden dan ook, te dekken. Dit nieuwe vertrouwen heeft geleid tot een aantal zeer boeiende en wereldwijd bekende ontwerpen voor de nieuwe ontwikkelingen, alleen al in 2018 verkocht Marbella 5000 nieuwbouwappartementen.

Verhuur aan De Costa del Sol. Marbella staat op de derde plaats in de top 5 van het land voor de hoogste huurprijzen. Zomerverhuur die loopt van juni tot september met de hoge piekmaanden juli en augustus zien we de woningen een jaar van tevoren geboekt. Lange termijn verhuur wordt daarom niet zo aantrekkelijk voor de eigenaar. Wij bij Marbella Luxury Homes bieden u de totaaloplossing van aankoop tot verhuur. We zoeken de geschikte huurders voor uw woning, of het nu gaat om de lange of korte termijn, steeds met het oog op een optimaal rendement.

 

Doordrenkt van Andalusische tradities, geineten zowel de inwoners als de bezoekers van de vele straatfeesten, concerten en evenementen. Viva España !

We hopen u kortelings te mogen verwelkomen aan de Costa Del Sol!

Marbella Luxury homes, is bij uitstek geschikt om uw vastgoedmakelaar te worden aan de Costa del Sol. Professionele, efficiënte en consistente service voor zowel uw huis als uw persoonlijke behoeften. Met een team van gekwalificeerde experts die direct beschikbaar zijn om aan uw behoeften tegemoet te komen en ervoor te zorgen dat uw huis als hun eigen huis wordt behandeld.

Posted by & filed under Costa del Sol News, Holidays, New developments, Porperty Management Services.

Benahavis Village is een van de meest betoverende dorpen aan de Costa del Sol, gelegen naast Marbella.

Biedt opmerkelijke en pittoreske uitzichten en meer dan tien golfbanen. De mix van zon, zee, gastronomie, golf en bergen maken dit charmante dorp tot een zeer bijzondere plek om te verblijven.

 

Benahavis heeft zijn oorspronkelijke charme behouden, leeft het hele jaar door en biedt veel activiteiten voor jong en oud. Het heeft ook een zeer hoog percentage expats die de ligging en de sfeer onweerstaanbaar vinden.

Benahavis is synoniem voor eten. Het heeft de hoogste concentratie van toprestaurants in de regio en trekt duizenden bezoekers aan die eenvoudigweg komen genieten van de keuken. Het herbergt ook de Culinaire Kunstacademie van Benahavis.

 

 

Benahavis is een rijke gemeente en is een van de belangrijkste gemeenten voor ontwikkelingen; urbanisaties en golfbanen. De kwaliteit van het aanbod van woningen in Benahavis is over het algemeen hoog; veel van deze woningen zijn in de afgelopen 10 jaar gebouwd, en groeit snel aan de rand van de stad, met nieuwe projecten.

In het gebied zijn enkele van de meest exclusieve clubs in Europa gevestigd, die bijdragen aan de status van de Benahavis als één van de rijkste gemeenten in Andalusië.

Benahavis heeft ook een woonwijk waar luxe en roem geconcentreerd zijn op een bijzondere plek: La Zagaleta. La Zagaleta wordt beschouwd als een van de meest exclusieve Resorts van Europa en ligt tussen 2.200 hectare puur natuurschoon. Eikenbomen, bossen en kristalheldere beekjes uit het Sierra Bermeja gebergte naar beneden ‘druipen’, vormen een prachtig decor voor deze prestigieuze regio. Kijk in een andere richting en het uitzicht wordt dat van de blauwe Middellandse Zee (met Noord-Afrika en Gilbraltar zichtbaar op een heldere dag), of het weelderige groen dat de privé-golfbanen van de Country Club bedekt. Dit alles is te zien vanuit de smaakvolle en luxueuze villa’s die de bezoekers zo betoveren, waar de ruimte tussen de percelen ervoor zorgt dat niets het uitzicht vanaf een privéterras of zwembad kan verstoren. Kopers kunnen de percelen inspecteren en alvast beginnen dromen, waardoor dit een van de meest voordelige vastgoedlocaties is in een regio, die op zich al rijk is aan investeringsmogelijkheden. Een idyllische omgeving waarin de laatste tijd grote fortuinen en beroemdheden als Eva Longoria of Hugh Grant zijn gespot.

 

 

Desondanks is het opmerkelijk onbedorven gebleven, met kronkelende smalle straatjes en een pittoreskheid die het bijna doet lijken op een speciaal gemaakte filmset.

Het ligt 500 meter boven de zeespiegel, 7 kilometer landinwaarts vanaf de Guadalmina Golf Course, en is te bereiken door in de Guadalmina rivierkloof de heuvels in te rijden.

Het Moorse erfgoed wordt benadrukt door het nabijgelegen bestaan van het vervallen 11e eeuwse kasteel van Montemayor. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit Arabische fort op de top van de hoogste berg van de locatie en kunt u de ruïnes bezoeken en het prachtige uitzicht op de kust ervaren.

Een opvallend kenmerk van het dorp is La Aldea. La Aldea, bijna een dorp in een dorp, was het geesteskind van de Britse beeldhouwer David Marshall, wiens galerij een van de belangrijkste kenmerken is, maar er zijn ook andere kunstgalerijen in Benahavis.

 

Marbella Luxury Homes heeft een uitstekende selectie van moderne appartementen, penthouses en exclusieve villa’s aan de frontlinie golf en met panoramisch uitzicht op de zee. De snelle toegang tot de kustweg maakt het woon-werkverkeer een plezier en brengt een harmonieuze mix van comfortabel, modern wonen met een natuurlijke mediterrane omgeving samen.

Lees ook onze vorige Costa del Sol artikels en kom meer te weten over andere plekken zoals : Wat Te Doen In Marbella en Estepona.

Marbella Luxury Homes zijn vastgoedzoekers en verhuisspecialisten, wij verzekeren een snelle en effectieve service en zekerheid in het aankoopproces, , terwijl we tegelijkertijd een eenvoudigere en betrouwbaardere aankoopervaring genereren. Wij bieden onze diensten al aan voor een veelheid van verschillende nationaliteiten over de hele wereld en stellen ons nu open voor de Zuid-Afrikaans en Amerikaanse markt. Ervoor zorgen dat onze klanten een totaaloplossing op maat wordt geboden, van het openen van bankrekeningen, papierwerk ter ondersteuning van de residentie, Spaanse Golden Visa-facilitatie tot advies over scholen voor hun kinderen, medische hulp en verzekeringen. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in Zuid-Spanje, laat u begeleiden door Marbella Luxury Homes.

Het kiezen van uw beste partner zekerheid zal bepalend zijn voor uw succes in het verhuisproces naar Spanje.

Posted by & filed under Costa del Sol News, Golden Visa, Holidays, Legal & Tax, News, Porperty Management Services.

Waarom is Malaga de plaats bij uitstek om te wonen? Malaga en de Costa del Sol zijn hippe en trendy bestemmingen voor vakantiegangers en expats.

Veel gezinnen en koppels vestigen zich hier voor het heerlijke zonnige weer, de aangename levensstijl, de verse mediterrane keuken, de cultuur en de geweldige Andalusische festivals. Het is nog steeds voordeliger om in Zuid-Spanje te wonen dan in andere Noord-Europese landen, omdat de prijzen van onroerend goed en de kosten van levensonderhoud relatief goedkoper zijn.

Het is een fantastische plek om kinderen op te voeden. Door het mooie weer kan men optimaal genieten van sport en andere outdoor activiteiten. Ook aan goede scholen, zowel Spaanse als internationale scholen, geen gebrek. Ook voor de ouders is er een uiterst groot aanbod aan sportmogelijkheden, cultuur en lekker en gezellig tafelen.

1. Een prachtig klimaat en kilometers kustlijn

Marbella beach

De Costa del Sol geniet van heel veel zon het hele jaar door, met om en bij 300 dagen zon. Hier leef je dan ook vooral buiten.

De Costa del Sol heeft 160 km kustlijn en meerdere stranden die trots het “Blauwe Vlag” certificaat hebben. Het doorschijnende kristalheldere water van de Middellandse Zee biedt u de mogelijkheid om optimaal te genieten. Daarnaast vindt u prachtig onderhouden promenades, waar u comfortabel kunt wandelen langs het strand.

Read more »

Posted by & filed under Costa del Sol News, Holidays, Insurance, Legal & Tax, News.

It can be a challenge for newcomers to find out about mandatory insurance in Spain and to go through the process of obtaining Spanish insurance.

In this article we will tell you what insurance types are compulsory in Spain, including information on what the law requires and what you may need as additional cover as an expatriate and what you need to protect your lifestyle and that of your family while living in Spain.

What insurance is legally required in Spain?

– Household insurance: Household insurance is not a mandatory requirement but is recommended if you buy a house in Spain.  However, if you do it through a Spanish mortgage is obligatory.

In this case your mortgage provider will offer you a home insurance, but you are not under any obligation to contract this, you can evaluate other and more competitive options. In order to do so, you should look for a cover that insures you against: natural disasters, fires, floods and other damages. In the case of new construction, they should already be covered against any defect due to poor workmanship.

In case of the building of apartments, in Spain at state level there is no provision in the Autonomous Community of Andalusia. Nor, is there is any specific legislation that forces to take out community insurance, although it is advisable to have it with the basic coverage for the building and civil liability.

Whether or not it is compulsory, it is advisable for the owners’ association to take out an insurance policy to avoid possible problems in the future. Flexible insurance policies in terms of prices and coverage are available.

Marbella Luxury Homes Insurances

– Insurance of content: is not obligatory either, but it is very important that you do consider interior home insurance, especially if it is your second home or if you leave your house empty for long periods of time or even if you rent it out.

– Car and other vehicle insurance: As elsewhere, a minimum level of insurance is required by the Spanish law, called third party insurance. It is required that cars, including trucks, recreational vehicles, motorcycles, scooters, boats and airplanes be insured. This covers damage to third parties, fire and theft. You can opt for all-risk insurance, which will cover damage to your car, the other car and other issues that may arise.

Lower monthly payments may be available if you have proof that you have not made a claim in several years and/or are willing to pay a higher excess. In some cases, you may be able to submit your accident or insurance history from your former country of residence.

To drive in Spain, you may need to obtain a Spanish driver’s licence once you are a resident and it will help you learn the rules of driving and parking in Spain.

– Life, unemployment and injury insurance: in some cases, foreigners will be entitled to state unemployment benefits, although this should be compared to benefits offered by a plan. Life insurance is not compulsory either.

– Health insurance: free health care is covered by social security, although some foreigners opt for private health insurance to reduce waiting times, extend options and, in some cases, for English-speaking specialists.

– Dental insurance: dental care is not covered by the Spanish health system, except in certain circumstances, for example, if you are under 18.

– Pet insurance: can cover the cost of unexpected veterinary bills and, in some cases, burial and theft.

– Travel Insurance: In some cases, travel accidents may be covered by private medical insurance.

Marbella Luxury Homes offers insurance services in the Costa del Sol with the best value for your money. We are associated with the best insurance companies. We offer the insurances services, as noted above. We will ensure that you will always have the coverage you need and the best policy, without having to pay extra for guarantees that you are not going to use.

We have home insurance policies that are tailored to suit your flat, loft, attic, ground floor, country house, semi-detached or individual villa. Different kinds of insurance packages are available with all guarantees firmly in place. We cater for all different properties and circumstances, holiday homes, permanent residence, communal insurance for buildings, rental properties etc., to ensure you get the insurance package that best suits your needs.

Posted by & filed under Costa del Sol News, Holidays, News.

More foreigners have once again come on holiday in Spain During the first three months of this year, 14.2 million foreign holidaymakers came to Spain, an increase of 3.7% compared to the first quarter in 2018, according to “FRONTUR” (Tourist Movements in Frontiers) report published by the Spanish Statistical Office (INE).

In March 2019, 5.645.747 foreigners’ tourist visited Spain, which is 4.7% more than in March 2018 according to INE.

The largest group of tourists in the month of March was the British with 1.110.455 (-6.2%) holidaymakers, as usual, followed by the Germans with 812.433 (-1.3%) and the French with 677.518 (+4.6%) tourists. Among the other countries of residence, the annual growths of tourists from Russia (27.2%), Portugal (23.6%) and the United States (18.4%). The number of Belgian tourists rose by no less than (+14.6%) to 178.966 holidaymakers in March 2019. As far as the Dutch are concerned, the number of tourists decreased by -2.3% to 221.746 holidaymakers.

Marbella Luxury Homes Rent

During the first three months of this year, 14.222.812 (+3.7%) foreign holidaymakers came to Spain. Of these, almost 2.8 million (-1.6%) came from Britain, 1.9 million (+0.9%) from Germany and 1.7 million (+0.3%) from France.

The number of Belgian tourists has increased by +2.9% to a total of 423.133 holidaymakers this year. However, the Dutch number of tourists so far this year has decreased by -3.1% to a total of 542,913 holidaymakers.

As every year in winter/spring, the Canary Islands are the most visited and in March 2019: 1.340.619 (-0.5%) foreigners. The second most visited region is Catalonia with 1.276.644 (+4.9%) tourists, followed by Andalusia with 850,475 (+8%) and the Comunidad de Madrid with 682,976 (+21.9%) tourists.

The annual quarter positioning the Canary Islands with 23.7% of the total. The followed by Catalonia (22.6%) and Andalusia (15.1%).

Andalusia, with 850.475 tourists and an annual increase of 8.0% in March 2019. The United Kingdom is the main country of origin (with 27.4%). of the total), followed by Germany (10.8%).

In Marbella Luxury Homes we have holiday apartments, penthouses and villas for rent. We have been performing our activity in the Costa del Sol, making great efforts in order to provide our clients the best service in order to enjoy the best holidays.

Source: INE (Instituto Nacional de Estadística. Spanish National Statistic Institute)